26 januari Lezing: de ‘Amsterdamse School’ door Marjan Groot

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Auditorium, Narodna galerija, Prešernova 22, Ljubljana

Op donderdag 26 januari organiseert de Slovene Art History Society een lezing over de ‘Amsterdamse School’ gehouden door Marjan Groot.

De lezing gaat over de Nederlandse expressionistische beweging in de architectuur en design tussen 1910 en 1930, genaamd de Amsterdamse School. De architectuur van deze school is internationaal erkend als een zeer originele variant van de levendige anti-rationalistische Europese design beweging. De school was het thema van een recente tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam, waarvan Marjan Groot een van de curatoren was.

Marjan Groot studeerde culturele antropologie en kunstgeschiedenis in Amsterdam en Leiden en studeerde vervolgens af aan de Academie van Kunst en Design in Amsterdam. Ze is een associate professor in West Europees design aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie (in het Sloveens).