19 november Spagaat of balans: Tweegesprek Thom de Graaf en Justus de Visser

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Kortenberglaan 4-10

Op dinsdag 19 november presenteert oud-diplomaat en Europeaan van het eerste uur Justus de Visser zijn nieuwste boek: Spagaat óf balans, een verkenning van de nooit eindigende spanning tussen nationalisme en Europese eenwording. Het boek wordt in ontvangst genomen door Thom de Graaf, vicepresident van de Raad van State.

Meld je hier aan

Na de presentatie van het boek gaan Thom de Graaf en Justus de Visser in gesprek over de staat van de Unie, oplevend populisme en de Europese eenwording.  Het gesprek wordt geleid door Tony Agotha, diplomatiek adviseur van Eerste Vicepresident van de Commissie Timmermans.

Over de sprekers

Thom de Graaf is sinds november 2018 vicepresident van de Raad van State. Daarvoor was hij onder andere, D66-fractievoorzitter in de Eerste en Tweede Kamer, minister voor bestuurlijke vernieuwing, vice premier en burgemeester van Nijmegen.

Justus de Visser was meer dan veertig jaar werkzaam als diplomaat in onder meer Parijs, Rome, Moskou en Wenen en maakte in zijn loopbaan tal van cruciale momenten in de Europese eenwording van zeer dichtbij mee.

Over “Spagaat óf balans”

Na het grote succes van zijn eerste boek Europa – Dáárom! dat in 2014 verscheen, schreef De Visser een vervolg. Spagaat óf balans gaat over het spanningsveld tussen het nationalisme en de Europese integratie. Populisme, Brexit, Catalonië, migratie, terrorisme, Turkije, Midden- en Oost-Europa, Rusland, Oekraïne, Georgië: het komt allemaal aan bod in dit veelomvattend panorama.

“Als we vinden dat onze waarden van democratie, mensenrechten en de rechtsstaat het verdienen om overeind te blijven, moeten we ook durven opstaan, en ons durven uitspreken tegen degenen die deze afdoen als ‘uit de tijd’ of ‘elitair’. En dat doet Just in zijn boek. Alleen al daarom verdient het gelezen te worden.” Frans Timmermans

Programma dinsdag 19 november:

12:15 – Inloop / Lunch

13:00 – Gesprek met Thom de Graaf en Justus de Visser

14:00 – Einde

Registratie:

Voor dit evenement is het nodig aan te melden via deze link