21 november Lunch Talk met Geert Mak

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Kortenberglaan 4-10

Begin november verschijnt Grote verwachtingen van Geert Mak. Het boek is het langverwachte vervolg op de bestseller In Europa en gaat over de staat van Europa in de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Op donderdag 21 november spreekt Mak op de Nederlandse Ambassade en Permanente Vertegenwoordiging in Brussel over zijn nieuwste werk.

Met In Europa schetste Mak een beeld van hoe het continent erbij lag aan het eind van de twintigste eeuw. In het vervolg neemt de auteur de draad op vanaf 1999. Mak beschrijft hoe het optimisme van rond de eeuwwisseling gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, vluchtelingen.

Mak wordt geïnterviewd door Tijn Sadée, EU-correspondent voor NRC en NOS en eerder correspondent in Oost-Europa en op de Balkan.

Programma donderdag 21 november:
12:30 – Inloop
13:00 – Interview
14:00 – Einde

Registratie:
De inschrijving voor deze bijeenkomst is gesloten.