03 december Healthcare missie naar België: Life Sciences & Health

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Brussel

Bent u actief in de Life Sciences & Health sector en bent u geïnteresseerd in België? Ga dan van 2 tot en met 4 december mee met de eHealth missie naar België. Van 2 – 4 december organiseert Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Task Force Health Care en de Nederlandse ambassade in België een eHealth missie met subthema ouderenzorg  naar België.

België is als buurland een belangrijke handelspartner en dit biedt vele kansen voor Nederlandse ondernemers. De missie staat in het teken van de digitalisering van de zorg, met daarbinnen de ouderenzorg als focus. België en Nederland worden beiden geconfronteerd met uitdagingen in de zorg. We geven evenveel uit aan welzijn en zorg en hebben vergelijkbare markten. België kampt net als Nederland met stijgende kosten voor de gezondheidszorg (11,1% van bnp). Ruim 2 miljoen mensen in België zijn ouder dan 65, en dit zal de komende 30 jaar stijgen tot ruim 3 miljoen.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Om deze redenen zet België in op meer thuiszorg en een grotere rol voor de huisarts. Thema’s als digital health, het elektronisch patiëntendossier, telemedicine oplossingen en robotica zijn aan de orde. De investeringen en uitdagingen zijn net als de behoeften groot. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de eHealth en ouderenzorgsector.

Aanmelden? Kijk op: https://www.evite-sendmail.nl/missies/belg_19/web/belg_19_missie.php