03 september CCU/S en waterstof in Vlaanderen en Nederland in het perspectief van een industriële transitie

Activiteitendata
-
Brussel, Kortenberglaan 4-10

Rekening houdende met Covid-19 en de huidige regels hieromtrent, organiseren we een hybride bijeenkomst in de Nederlandse Ambassade te Brussel, op donderdag 3 september 2020.

De Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen (Minaraad), Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (RLI) en de Nederlandse ambassade in België organiseren samen een event over (de mogelijkheden voor de technieken en bijhorende infrastructuur aangaande) CCU/S (Carbon Capture and Usage / Storage) en waterstof in zowel Vlaanderen als Nederland in het perspectief van een industriële transitie.

Het doel van de bijeenkomst is om een helder beeld te schetsen van de stand van zaken en om dieper in te gaan op de randvoorwaarden, hindernissen en opportuniteiten die nodig zijn voor een doordachte en kosten-efficiënte realisatie van concrete CCU/S- en waterstofprojecten in Vlaanderen en Nederland – in het kader van koolstofneutraliteit. De focus zal hierbij liggen op de industrie, Vlaams-Nederlandse samenwerkingsopportuniteiten en de ontwikkelingskansen vanwege het Europese niveau.

Stefanie Corens (Minaraad) en Folmer de Haan (Raad Leefomgeving en Infrastructuur) zullen de bijeenkomst modereren.

Locatie: Nederlandse ambassade - Kortenberglaan 4-10 - 1040 Brussel

Er zullen maximaal 50 personen fysiek toegelaten kunnen worden in de plenaire zaal van de ambassade. Voor de overige belangstellenden zullen we een live-stream verzorgen. Als de regels intussen veranderen, dan zullen wij ons programma uiteraard ook moeten aanpassen.

U kunt zich hier inschrijven.