BMW bevestigt productie in het Nederlandse Born

Vanaf augustus 2017 zal de succesvolle BMX1 naast Regensburg ook in het Limburgse Born worden geproduceerd. Dat maakte BMW topman Harald Krüger in een interview met de website Automotive News Europe onlangs bekend.

VDL Nedcar zal vanaf augustus 2017 een gedeelte van de populaire BMW X1 gaan produceren. Nadat in 2012faillissement dreigde voor Nedcar, lijkt het tij te zijn gekeerd voor de Nederlandse autobouwer. De grote populariteit van de SUV BMW X1 zorgt ervoor dat de fabrikant in het Duitse Regensburg niet langer in de toenemende vraag kan voorzien. De nieuw geproduceerde auto’s zullen vooral bestemd zijn voor de Amerikaanse markt.

De nieuwe productielijn betekent voor Nedcar niet alleen een uitbreiding van het productportfolio, maar maakt ook een uitbreiding van de fabriek noodzakelijk. Naast de huidige productielijnen van een aantal MINI-modellen wordt een aantal nieuwe assemblagecellen toegevoegd en zal Nedcar auto-onderdelen gaan voorsorteren en opslaan. De productie in Nederland zal naar verwachting honderden banen gaan opleveren.

Bron foto: AutoRAI