Nederlandse Ambassade in Singapore verwerft derde plaats voor de Ambassadeprijs

Derde plaats van de grote posten voor Singapore

Bedrijven in Nederland zijn zeer tevreden over de diensten van ambassades en consulaten. Dit blijkt uit onderzoek van ondernemersorganisaties evofenedex, VNO-NCW en MKB-Nederland. De ambassade in Singapore eindigt op de derde plaats van de grote posten!

De best presterende ambassades staan in New Delhi (India) en Toronto (Canada) en winnen daarmee de Ambassadeprijs voor de beste grote en kleine post. De prijs werd overhandigd aan de winnende ambassadeurs door Steven Lak van evofenedex en Hans de Boer van VNO-NCW.

Steven Lak, voorzitter evofenedex: “In een tijd van verschuivende machtsverhoudingen en opkomend protectionisme zijn onze posten in het buitenland met hun uitstekende lokale netwerken cruciaal om de economische belangen van Nederland te behartigen.
Ondernemers roemen de persoonlijke inzet en betrokkenheid van het ambassadepersoneel. De ambassadeprijs onderstreept de waardering van het bedrijfsleven voor het fantastische werk dat de posten voor de BV Nederland verrichten.”

Inzet
De bijna 800 geraadpleegde bedrijven gaven de Nederlandse ambassades gemiddeld een 8,7 als waarderingscijfer. Dit is iets lager dan het gemiddelde in 2015 (9,3).
De jaren daarvoor was het gemiddelde cijfer een 8,6 (2012), een 8.9 (2010) en een 8,5 (2008 en 2006).
Ondernemers zijn het meest tevreden over de persoonlijke inzet, de proactieve aanpak en de directe hulp die ambassades bieden.

Klik hier voor het volledige nieuwsartikel.