Bezoeken Consulair Team Ambassade Madrid aan de regio i.v.m. paspoortaanvragen 2017

Vooraankondiging:

Paspoortaanvragen in Spanje dienen normaliter op afspraak op de Ambassade in Madrid te worden ingediend.
Net als in voorafgaande jaren zal Ambassade Madrid in 2017 Consulaire Teams afvaardigen naar de regio voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart).

De voorlopige planning is als volgt:

 Balearen:

 eind april

 Canarische eilanden:

 half mei

 La Nucia:

 begin juni 

 Barcelona:

 eind oktober

 Málaga:

 begin november

Ongeveer een maand voordat het Team arriveert volgt een nieuwe aankondiging op de website, waarin de definitieve datum van het bezoek wordt bekendgemaakt. Het indienen van een paspoortaanvraag in de regio is in beginsel bedoeld voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen en dit kunnen aantonen door middel van een medische verklaring. Personen die niet in deze categorie vallen kunnen eveneens een gemotiveerd verzoek indienen. De Ambassade bepaalt op basis van de capaciteit hoeveel personen uit deze tweede categorie in aanmerking zullen worden gebracht, en maakt –indien noodzakelijk- een selectie.

In genoemde aankondiging treft u een e-mailadres aan waar u uw aanvraag naar toe kunt sturen (met toevoeging van de documenten waaruit blijkt dat u aan de gestelde voorwaarden voldoet en/of uw verzoek motiveert).

Ongeveer een week voordat het Team arriveert ontvangt u in reactie op uw mail een bericht of u in aanmerking komt voor het indienen van uw aanvraag. In die mail leest u waar en wanneer u precies wordt verwacht. Uw betaling zal voorafgaand aan uw afspraak door de Ambassade moeten zijn ontvangen, en ook daarvoor treft u in deze mail instructies aan.

Ervaring leert dat bovenstaande wijze van communicatie naar klanten succesvol en afdoende is. U wordt dan ook verzocht niet tussentijds de Ambassade te banaderen met vragen. Al uw vragen zullen uiteindelijk tijdens de hierboven aangegeven communicatiemomenten worden beantwoord.

Voor uw informatie: Het is eveneens mogelijk om op afspraak een aanvraag in te dienen in de aankomsthal op Schiphol danwel bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten.

Het Consulair Team van de Ambassade in Madrid.