Per 14 september 2017 uitbesteding Schengenvisa kort verblijf en Carbisch deel van het Koninkrijk

Vanaf 14 september a.s. zal Nederland in Suriname gebruik gaan maken van een externe dienstverlener. Visumaanvragen dienen vanaf die datum te worden ingediend bij het kantoor van VFS Global. Afspraken voor het indienen van een visumaanvraag dienen vanaf heden online te worden gemaakt bij het kantoor van VFS Global. Het kantoor van VFS Global is gevestigd aan de Prins Hendrikstraat 14 in Paramaribo.

Waarom een externe dienstverlener?

Het aantal aanvragen voor Schengenvisa wereldwijd is in de afgelopen jaren hard gestegen. Om efficiënte en klantgerichte dienstverlening te kunnen blijven bieden, heeft Nederland – evenals de meeste andere Schengen lidstaten – er voor gekozen om de inname van visumaanvragen uit te besteden aan hierin gespecialiseerde externe dienstverleners. Nederland maakt reeds op 80 locaties in 30 landen gebruik van VFS Global. In maart 2017 heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken besloten ook in Suriname gebruik te maken van een externe dienstverlener. Het gaat specifiek om aanvragen voor Schengenvisa kort verblijf (voor Nederland en overige Schengenlanden, behalve Frankrijk en visa voor het Caribisch deel van het Koninkrijk (geldt niet voor houders van een Surinaams paspoort).

Door de inzet van een externe dienstverlener in Suriname kan, gelet op de toename in de aantallen Schengenvisumaanvragen, ook hier een efficiënte en klantgerichte dienstverlening worden gewaarborgd. Zo kunnen visumaanvragers straks -uitsluitend op afspraak- niet alleen van maandag tot en met vrijdag terecht bij VFS (openingstijden 8:30 tot 15:00 uur), maar ook op zaterdag (openingstijden 8:30 tot 12:00 uur). Het kantoor van VFS Global is gevestigd aan de Prins Hendrikstraat 14, Paramaribo.

Wat betekent dit voor u?

Meer informatie over de procedures, openingstijden en kosten vindt u onder Schengenvisum kort verblijf aanvragen in Suriname