Nederland nieuw partnerschap met Startup Weekend Women

Startup Maroc heeft, in samenwerking met het programma "MINAJLIKI" van de Agence Wallonne de coopération APEFE (Association pour la Promotion de l'Education et de la Formation à l'Etranger) en de Nederlandse ambassade in Rabat, de 5e editie van het Startup Weekend Women in Casablanca georganiseerd. Het weekend vond plaats van 30 november tot 2 december 2018 in het Technopark Casablanca.

De 40ste editie van de StartUp Maroc roadshow bleek een groot succes. Meer dan 400 personen woonden de openingsceremonie bij. De 220 deelnemers uit heel Marokko (Oujda, Sale, Fes, Marrakesh, Rabat, Tanger, Agadir, Khemisset, Meknes, Khouribga en Ben Guerir) hebben maar liefst 68 ideeën gepresenteerd. Deze Startup editie was speciaal gericht op vrouwelijke ondernemers: 68% van de deelnemers waren vrouwen.

Tijdens de openingsceremonie mochten deelnemers elk in 60 seconden een project pitchen. De jury, waaronder de economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Rabat, had daarna de mogelijkheid om te stemmen. De 20 geselecteerde projecten kregen de kans om het hele weekend te werken aan hun ideeën onder leiding van mentoren en experts.

De winnende projecten betroffen Decobeton (een startup die een gepatendeerde duurzaam soort beton op de markt zet), Artego (een bedrijf dat het recyclen van sigarettenpeuken mogelijk maakt) en Streetmove (die een rolstoel voor moeilijke terreinen hebben ontwikkeld). Een speciale prijs werd toegekend aan een applicatie voor het vervoeren van kinderen.