Building Bridges deelnemer Breno Nunes ontvangt certificaat in Rio

Afgelopen augustus nam Breno Nunes uit Rio de Janeiro, die opkomt voor de rechten van transgenders, deel aan het Building Bridges Influentials Programme. Samen met andere jonge LGBTI+ activisten uit Latijns-Amerika, had Breno een intensieve week in Nederland met als doel om kennis en vaardigheden uit te wisselen die helpen bij het verbeteren van de positie van de LGBTI+ gemeenschap in hun landen.

Terug in Brazilië ontving Breno, duidelijk emotioneel geraakt, zijn certificaat voor deelname aan het Influentials Programma uit handen van Rio-CdP Roland Martin. “Behalve kennis, inspiratie en een sterk internationaal netwerk van transgender activisten, heb ik door mijn bezoek aan Nederland vooral nieuwe energie en hoop gekregen. Het is geweldig dat Nederland ons daar en hier in Rio steunt” aldus Breno.

De eerste follow-up activiteit met Breno vond al plaats: voor de social media campagne van CG Rio rondom de grote Pride Parade op de Copacabana werd een video opgenomen waarin Breno verteld over zijn ervaringen in Nederland en visie op de toekomst in Brazilië.

Building Bridges deelnemer Breno Nunes CG Rio
Beeld: ©CG Rio