Dodenherdenking op 4 mei in aangepaste vorm

Op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Dit jaar doen we dat vanuit de Nederlandse ambassade vanwege het coronavirus in aangepaste vorm. De coronamaatregelen maken een evenement met publiek dit jaar niet mogelijk. Op maandag 4 mei zal de Nederlandse ambassade om 12.00 uur een korte plechtigheid zonder publiek of genodigden houden op de begraafplaats in Evere op het Britse ereveld in aanwezigheid van Caspar Veldkamp, Tijdelijk Zaakgelastigde van de Nederlandse ambassade in België en andere medewerkers van de ambassade. Na een korte speech zullen een kransneerlegging en bloemleggingen plaatsvinden. Een video-opname van deze plechtigheid zal na afloop te bekijken zijn op onze sociale media.

Op de website van het Comité 4 en 5 mei staan suggesties hoe thuis te herdenken.

Ook de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gaat in aangepaste vorm door, zonder publiek. In Nederland wordt het publiek opgeroepen de herdenking thuis via de televisie of online te volgen.

Beeld: ©ANP/Ben Houdijk