Tijdelijk Zaakgelastigde Caspar Veldkamp wordt bewindvoerder bij de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling

Onze Tijdelijk Zaakgelastigde Caspar Veldkamp is door Minister van Financiën Wopke Hoekstra voorgedragen als bewindvoerder bij de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) in Londen. Van harte gefeliciteerd! De benoeming gaat in per september 2020. Veldkamp volgt Frans Weekers op, die deze functie tot afgelopen maart vervulde.

Drs. C.C.J. (Caspar) Veldkamp is momenteel Tijdelijk Zaakgelastigde van de Nederlandse ambassade in Brussel. Daarvoor was hij onder meer ambassadeur in Griekenland en Israël. Als directeur Zuidoost- en Oost-Europa en plaatsvervangend directeur voor VN en Internationale Financiële Instellingen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft hij nauw samengewerkt met de multilaterale ontwikkelings- en investeringsbanken, waaronder de EBRD.

Caspar Veldkamp studeerde bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Leiden en in de Verenigde Staten.