Eurostarverdragen ondertekend in Brussel voor snellere verbinding tussen Amsterdam en Londen

Vandaag zijn in Brussel de ‘Eurostarverdragen getekend door Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk die een snellere treinreis naar Londen mogelijk maken. Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven heeft namens Nederland haar handtekening gezet onder de afspraken over grenscontroles en beveiliging.

Met ingang van dit najaar zullen de paspoort- en securitycheck in Amsterdam en Rotterdam plaatsvinden. Daardoor is het niet langer nodig om de trein in Brussel te verlaten en wordt de reistijd met een uur verkort. De rechtstreekse Eurostartrein zou normaal gesproken eind april voor het eerst gaan rijden, maar in verband met de maatregelen rondom het coronavirus werd dit uitgesteld. De dagelijkse Eurostar-ritten van Amsterdam naar Londen zullen op donderdag 9 juli weer aanvangen. De eerste rechtstreekse ritten zullen in het najaar starten.

Meer weten?: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/07/07/sneller-met-de-trein-naar-londen.