Reisadviezen gewijzigd voor reizigers uit Antwerpen, Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland

Volgend op de recente epidemiologische ontwikkelingen hebben België en Nederland hun reisadviezen aangescherpt. Ook de komende periode wordt de actuele situatie in de verspreiding van het coronavirus nauwgezet gevolgd.

Nederland paste op advies van het RIVM op 28 juli het reisadvies voor de provincie Antwerpen aan van “geel” naar “oranje”. Mede op verzoek van de Belgische autoriteiten worden niet-noodzakelijke reizen van en naar Antwerpen dringend afgeraden. Als u vanuit het ‘oranje’ gebied terugkomt in Nederland krijgt u het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Het actuele Nederlandse reisadvies voor België vindt u hier:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/belgie/reizen/reisadvies

België paste op 1 augustus het reisadvies aan voor de Nederlandse provincies Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Holland. Niet-essentiële reizigers uit deze ‘oranje’ provincies worden bij aankomst in België geadviseerd om waakzaam te zijn, preventief te testen en in zelfquarantaine te gaan.

Het actuele Belgische reisadvies voor Nederland vindt u hier:

https://diplomatie.belgium.be/nl

De Belgische overheid heeft per 29 juli nieuwe landelijke coronamaatregelen afgekondigd. In heel België geldt de verplichting om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, op de luchthavens, in alle winkels en in alle andere openbare gelegenheden waar afstand houden moeilijk is.

In provincies en gemeenten gelden in enkele gevallen plaatselijk aanvullende maatregelen. Zo voerde de provincie Antwerpen per 29 juli voor de hele provincie een avondklok in tussen 23u30 en 06u00. Dit betekent dat doorgaand verkeer voor bezoek aan de provincie Antwerpen tussen 23u30 en 06u00 alleen is toegestaan voor noodzakelijk reis- en werkverkeer. Ook de draagplicht voor mondkapjes is in diverse gemeenten aangescherpt.

Meer informatie over de actuele Belgische maatregelen i.v.m. COVID-19 vindt u hier:

www.info-coronavirus.be