Vacature: Senior Medewerker Culturele Zaken bij de Nederlandse Ambassade te Brussel (deeltijds)

De Nederlandse ambassade in Brussel is op zoek naar een Senior Medewerker Culturele Zaken. De functie is een parttime functie (18,75 uur) met in eerste instantie een contract voor bepaalde duur. 

Functiebenaming: Senior Medewerker Culturele Zaken
Dienstonderdeel/post: Ambassade Brussel
Functieniveau: L8
Formatieplaatsnr: 63619862
Aantal uren: 18,75 uur per week

TAKEN EN RESULTAATGEBIEDEN

 • Coördineren van subsidiewerking, beoordelen van subsidieaanvragen en zorg dragen voor de administratieve afhandeling van subsidieaanvragen voor culturele projecten;
 • Advies uitbrengen aan onder meer de Nederlandse Cultuurfondsen over culturele instellingen en projecten in België;
 • Organisatie van culturele evenementen, waar relevant verbonden met economische diplomatie, en het verlenen van logistieke steun aan activiteiten waar de Ambassade medeorganisator van is;
 • Het onderhouden van een relevant netwerk bij onder meer kunstinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties;
 • Schriftelijke rapportage aan de Nederlandse ministeries van Buitenlandse Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen over kansen, ontwikkelingen en activiteiten in België op het gebied van cultuur en onderwijs;
 • Bijdragen aan de ontwikkeling en uitvoering van een strategisch cultureel jaarplan in lijn met de prioriteiten van de ministeries;
 • Vertegenwoordiging van de Nederlandse Ambassade bij externe culturele evenementen.

WERKOMGEVING

In België wonen meer dan 150.000 Nederlanders. De buurlandrelatie Nederland – België is intensief en strekt zich uit over vrijwel alle beleidsterreinen. België is tweede handelspartner van Nederland en België/Vlaanderen is één van de “focuslanden” voor internationale culturele samenwerking.

Ambassade Brussel is een middelgrote post met een enthousiast en proactief team. Gezien de nabijheid van Nederland en de diversiteit in dossiers onderhoudt de post intensief contact met een groot aantal ministeries, lokale overheden en andere belanghebbenden in Nederland. De Ambassade is samen met de Permanente Vertegenwoordiging bij de EU gehuisvest nabij de EU-instellingen en kent naast de leiding van de post een economisch cluster, een cluster politiek, pers en cultuur en een consulaire medewerker, evenals een aantal attachés van vakdepartementen die ook werkzaam zijn voor de Permanente Vertegenwoordiging bij de EU. Daarnaast is een Consulaat-Generaal gehuisvest in Antwerpen en zijn er honoraire consuls in Gent en Luik. De Ambassade wordt samen met andere posten in het netwerk België ondersteund door Centrale Diensten Brussel.

De Senior Medewerker Culturele Zaken werkt binnen het PPC-cluster nauw samen met de cultureel attaché en de stagiair cultuur/publieksdiplomatie. De ambassade werkt als ‘one-team’, er is dan ook veel contact tussen de verschillende afdelingen/vakattachés.

VEREISTEN VOOR DE FUNCTIE

Typering gezochte medewerker

Een enthousiaste medewerker met een goede kennis van/ervaring in de Belgische cultuursector en affiniteit met Nederland. Een stevig netwerk in het Belgische culturele veld is vereist. De kandidaat beschikt over goede communicatievaardigheden en is een sterke organisator met een klantgerichte instelling. De kandidaat beschikt over basiskennis van financieel beheer en is goed tweetalig (NL-FR). Wij zoeken een flexibele teamspeler die proactief kansen signaleert en die inspeelt op nieuwe ontwikkelingen. Het werk speelt zich regelmatig buiten kantooruren af. Dat vereist de bereidheid om uren flexibel in te delen.

Functiewaardering

Deze deeltijds functie (18,75 uur) is ingedeeld in functiegroep 8 bij de rechtspositieregeling voor lokaal in dienst genomen werknemers. In eerste instantie wordt een contract voor zes maanden aangeboden met mogelijkheid tot verlenging.

KENNIS EN VAARDIGHEDEN

Werk- en denkniveau: Academisch
Ervaringsniveau: 3-5 jaar relevante ervaring gewenst

Kennis

 • Kennis van en ervaring met het Belgische culturele veld
 • Ervaring in het organiseren van evenementen en projectmatig werk
 • Ervaring in beoordeling/aanvraag van subsidies in het culturele veld
 • Goede actieve en passieve kennis van de Franse taal
 • Goede computervaardigheden, ervaring met sociale media en CMS
 • Kennis van financieel beheer
 • Bij voorkeur kennis van het Nederlandse culturele veld

Vaardigheden/competenties

 • Analytisch denkvermogen
 • Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Initiatief en proactieve houding
 • Netwerken
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren

Sollicitaties kunnen vóór 3 september 2020 worden gestuurd naar bru-ppc@minbuza.nl,  ter attentie van mevrouw Meline Arakelian.

De sollicitatiegesprekken zullen waarschijnlijk in de tweede week van september plaatsvinden.