Pieter Jan Kleiweg de Zwaan: Nieuwe ambassadeur in België

Pieter Jan Kleiweg de Zwaan is begonnen als ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in België. Na het aanbieden van zijn geloofsbrieven aan Koning Filip, zal de accreditatie van de nieuwe ambassadeur in België officieel zijn.

Eerder was Pieter Jan ambassadeur in Senegal. Voordat hij samen met zijn vrouw Delphine en hun drie kinderen Jan Piet, Johanna en Eline naar Brussel verhuisde, werkte hij in Den Haag als plaatsvervangend directeur-generaal Politieke Zaken bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Ik verheug mij erop een bijdrage te leveren aan de rijke betrekkingen tussen Nederland en België. Er is zoveel dat ons als buurlanden bindt. Zeker in deze tijden van Corona, economische krimp en geopolitieke verschuivingen, geldt nog meer dan voorheen: een goede buur is beter dan een verre vriend. Ik zie ernaar uit u snel in goede gezondheid te treffen”

Pieter Jan volgt ambassadeur Maryem van den Heuvel en Tijdelijk Zaakgelastigde Caspar Veldkamp op.

Ambassadeur België Kleiweg de Zwaan, PJ