Europe Reinvented: Hoe COVID-19 de EU verandert

De Nederlandse Ambassade in Brussel en de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU nodigen je van harte uit voor een digitaal event over de impact van de coronaviruscrisis op de EU.

Dinsdag 20 oktober, 12:15-13:15 uur

“De COVID-19 pandemie was een stresstest voor de EU en haar lidstaten. Hoe komt de EU sterker uit de strijd?”, vraagt Belgisch diplomaat Peter Van Kemseke zich af in zijn nieuwste boek. In Europe Reinvented neemt hij de lezer mee langs de sleutelmomenten van de COVID-19 crisis. Zijn analyse: de eerste maanden van 2020 stelde de EU zich gerust door vooral niets te doen. Inmiddels is de Unie begonnen aan een langdurig herstel, in een grondig gewijzigde internationale context.

Auteur Peter Van Kemseke en lector bij de Haagse Hogeschool Mendeltje van Keulen gaan onder leiding van NRC EU-correspondent Clara van de Wiel in gesprek over de Europese reactie op de coronaviruscrisis. Was de EU voldoende voorbereid? Heeft ze voldoende middelen om deze en volgende crises aan te pakken? Hoe gaat het economische herstel zich ontwikkelen? 

Meld je  hier aan voor dit online evenement. Kort voor aanvang ontvang je een link om in te loggen.

Sprekers

Peter Van Kemseke, Doctor in geschiedenis van de internationale betrekkingen en Belgisch diplomaat
Mendeltje van Keulen, Lector The Changing Role of Europe bij de Haagse Hogeschool
Pieter Jan Kleiweg de Zwaan, Nederlandse Ambassadeur in België

Moderator

Clara van de Wiel, EU-correspondent NRC