Lancering gezamenlijk programma Nederlandse Ambassade en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

Het programma, uitgevoerd door het kantoor van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Marokko en gefinancierd door de Nederlandse regering, heeft tot doel de Marokkaanse gezondheidssector te ondersteunen bij haar activiteiten in het kader van het indammen van de COVID 19-pandemie.

De Nederlandse ambassadeur in Marokko, Jeroen Roodenburg en de permanente vertegenwoordiger van de WHO in Marokko, Maryam Bigdeli ondertekenden op 3 december om 13:30 in een online ceremonie het contract. Op dit plechtige moment, aangepast aan de huidige COVID-19-situatie, beloofden de twee partners hun samenwerking in de strijd tegen de pandemie het komende jaar voort te zetten.

De bijdrage van het Koninkrijk der Nederlanden bedraagt ​​500.000 euro, waarvan een groot deel zal worden besteed aan de aanschaf van screeningtests ten behoeve van de Marokkaanse bevolking. Het programma maakt deel uit van de nationale strategie van het Koninkrijk Marokko om COVID-19 te bestrijden en zal worden uitgevoerd onder leiding van de permanente vertegenwoordiger van de WHO in Marokko.

Portret Jeroen Roodenburg_WHO
Beeld: ©Marly Bos