Brief aan de Nederlandse gemeenschap in Korea

Beste landgenoten!

Allereerst de beste wensen voor 2022, voor u en uw familie!

Terugblik

We hebben samen een enerverend jaar achter de rug, een jaar waarvan we hoopten dat we COVID achter ons konden laten en de draad weer konden oppakken van ons leven vóór COVID. Helaas, dat mocht niet zo zijn. Na een gedeeltelijke openstelling, gelden vooralsnog weer strengere maatregelen in Korea. En ook Nederland ging over tot een lockdown voor de Kerst. Het maakt het reizen er niet makkelijker op en velen van ons hebben familie en vrienden al een tijd moeten missen.  

60 Jaar vriendschap

In 2021 vierden we dat we 60 jaar geleden diplomatieke relaties aangingen met Zuid Korea, 60 jaren van Koreaans-Nederlandse vriendschap. Hoge bezoeken konden helaas niet plaatsvinden maar gelukkig hadden president  Moon en premier Rutte wel een goede virtuele bijeenkomst waarbij al die belangrijke punten van onze samenwerking de revue passeerden (oa handel, cybersecurity, klimaat). Verder konden we de banden aanhalen met gezamenlijke culturele evenementen en het schenken van Nederlandse bloembollen aan onze Koreaanse contacten.

Vooruitblik

In deze eerste weken van het nieuwe jaar kijken we vooral vooruit en hopen dat het ergste achter ons ligt.  Het vaccinatie/boosterproces ligt op koers en als ambassade zijn we weer volop aan de slag met het voorbereiden van missies en evenementen later dit jaar. Een van die evenementen die meteen al op ons afkomt is de ‘housewarming’ van de nieuwe residentie. In september is de residentie verplaatst naar Seongbukdong. Met deze spraakmakende villa geven we ons visitekaartje af in Korea als modern en vernieuwend: het interieur en de kunst is van Nederlandse  signatuur.

Uitnodiging 25 februari

Graag nodig ik u uit in de nieuwe residentie in Seongbukdong, om het glas te heffen op het nieuwe jaar èn om mijn nieuwe onderkomen te bewonderen. Dat doen we na het Koreaanse Lunar New Year, omdat we hopen dat we dan weer in grotere groepen bij elkaar mogen komen. Voor nu zou ik u willen vragen om alvast vrijdagavond 25 februari vrij te houden.

Hopelijk tot dan!

Uw ambassadeur,

Joanne Doornewaard