Over Nederlandenu.nl

Nederlandenu.nl is de gezamenlijke website van alle Nederlandse vertegenwoordigingen wereldwijd. Hieronder vallen ambassades, consulaten en handelskantoren.

Nederlandenu.nl informeert buitenlanders die:

  • in het Koninkrijk der Nederlanden willen wonen, werken of studeren
  • naar het Koninkrijk der Nederlanden willen reizen
  • in het Koninkrijk der Nederlanden willen zakendoen
  • geïnteresseerd zijn in het Koninkrijk der Nederlanden

Kunt u uw land of gebied niet vinden?

De Nederlandse vertegenwoordigingen wereldwijd communiceren in verschillende talen. Als het land of gebied van uw keuze niet verschijnt, staat deze mogelijk op Nederlandenu.nl in een andere taal. Bekijk in welke taal de informatie over het land of gebied naar uw keuze beschikbaar is.

Welke informatie vindt u op Nederlandenu.nl?

Reizen en wonen

Nederlandenu.nl informeert u over reizen en wonen in het Koninkrijk der Nederlanden. Bijvoorbeeld als u een visum wilt aanvragen. 

Zakendoen

Ondernemers vinden op Nederlandenu.nl hun weg naar zakenpartners in Nederland en Nederlandse bedrijfssectoren.

Over het koninkrijk

Nederlandenu.nl geeft u algemene informatie over het Koninkrijk der Nederlanden.

Uw land en Nederland

‘Uw land en Nederland’ is de ingang naar de informatie over Nederland die relevant is voor u als inwoner of ondernemer uit een bepaald land of gebied. Daar vindt u ook de contactgegevens van de Nederlandse vertegenwoordiging(en) in uw land of gebied.

Kaarten

De grenzen, namen en tekens op de kaarten op deze website impliceren op geen enkele wijze formele acceptatie of erkenning daarvan door het Koninkrijk der Nederlanden.

Nederlandenu.nl wijst u de weg

Naast Nederlandenu.nl bieden ook andere overheidssites informatie aan buitenlanders die naar Nederland willen om te reizen, wonen, werken of zakendoen. Nederlandenu.nl wijst u de weg naar informatie op andere overheidssites.

Zoals Government.nl voor wetten en regels van de Rijksoverheid of informatie voor mensen die al in Nederland wonen, werken en zakendoen. Nederlandenu.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud en actualiteit van deze websites.

Wat is het verschil met Nederlandwereldwijd.nl?

Nederlandenu.nl is voor buitenlanders die in Nederland willen wonen, werken, studeren, reizen en zakendoen. Nederlanders die in het buitenland (willen) wonen, werken, studeren, reizen en zakendoen kunnen terecht op Nederlandwereldwijd.nl.

Hoe neemt u contact op?

Onder Contact vindt u de contactgegevens van:

  • het 24/7 BZ contactcenter
  • de Nederlandse ambassades, consulaten en handelskantoren
  • de autoriteiten in de Caribische Koninkrijksdelen
  • de afdeling DCV-CC-KK (klachtenbehandeling)

Nederlandenu.nl wordt beheerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Heeft u een vraag over de website? Dan kunt u contact opnemen via com-online@minbuza.nl.