Vervoer in en naar Nederland

Wie Nederland bezoekt en er wil rondreizen, heeft meerdere mogelijkheden. Zo heeft Nederland een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk met trein, bus, tram en metro. Of gaat u liever zelf met de auto of fiets op pad?

Openbaar vervoer met OV-chipkaart

Nederland kent een uitgebreid en betrouwbaar openbaar vervoersnetwerk. De website holland.com biedt informatie over reizen per trein, bus, tram of metro.

Wilt u uw reis plannen? Dit kan via verschillende commerciele websites of apps. Zoek hiervoor in Google op ‘routeplanner ov’.

Om gebruik te maken van het openbaar vervoer heeft u een OV-chipkaart nodig. Meer over de aanschaf en werking van de OV-chipkaart leest u op ov-chipkaart.nl.

Vliegtuig

Schiphol (Amsterdam) is de belangrijkste luchthaven van het land. Ook kent Nederland een aantal kleinere internationale vliegvelden, zoals Rotterdam The Hague, Eindhoven en Maastricht Aachen. Binnenlandse vluchten komen niet of nauwelijks voor. Het alternatief (openbaar vervoer) is bijna altijd makkelijker, sneller en goedkoper. Op holland.com leest u meer over vliegen naar Nederland (Engelstalig).

Auto

Nederland kent een goed (snel-)wegennetwerk. Op holland.com vindt u tips over autorijden in Nederland. Op de pagina ‘Autorijden in Nederland’ leest u informatie over het rijden met een buitenlands rijbewijs. En in de overheidsbrochure ‘Road Traffic Signs and Regulations in the Netherlands’ (Engelstalig) vindt u de belangrijkste verkeersregels.

Fiets

Nederland is een fietsland bij uitstek. De vele fietspaden, fietsverhuurlocaties en het vlakke landschap maken het een effectieve manier van vervoer over kleine afstanden. Op holland.com vindt u informatie voor fietsers (fietsverhuur, routes, paden).