Caribbean carpet programma

Bezoekt u regelmatig Aruba, Curaçao of de andere Caribische Koninkrijksdelen? Dan kunt u uw visum misschien aanvragen via het Caribbean carpet programma. Dat is makkelijker. Ook is uw visum mogelijk langer geldig.

Reist u regelmatig naar Aruba, Curaçao, Sint Maarten Bonaire, Saba of Sint Eustatius? En heeft u dan steeds een Caribisch visum kort verblijf nodig? En bent u boven de 18 jaar? Kijk dan of u in van deze een van deze groepen valt:

Reizigers

 • U heeft in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 keer een Caribisch visum aangevraagd.
 • U reist om medische redenen naar het gebied. Dan heeft u een doktersverklaring nodig.
 • U heeft een geprivilegieerd paspoort. Neem het paspoort zelf en een kopie mee.
 • U neemt deel aan een georganiseerde groepsreis.
 • U gaat naar een bijeenkomst of conferentie. De organisatie vraagt daarvoor vooraf om toestemming. Dit bewijs stuurt u mee.
 • U zeilt of doet aan een andere zeesport.
 • U bent deeltijd eigenaar van een vakantiehuisje (timeshare). Dan heeft u een koopakte nodig.
 • U reist mee met iemand die meedoet aan het Caribbean carpet programma.

Ondernemers

Wilt u ondernemen of investeren in de Caribische Koninkrijksdelen? Dan laat u zien dat u een relatie heeft met een bedrijf in het Caribisch gebied. Ook vult u het aanvraagformulier Caribbean carpet voor bedrijven (PDF, 257 KB) in.

Zeevaart

Werkt u in de maritieme sector? Bijvoorbeeld als bemanningslid op een schip? Dan heeft u een zeemans- of monsterboekje nodig. Of een overeenkomst met een scheepseigenaar.

Inwoners

Woont u in een van de Caribische Koninkrijksdelen? En heeft u een verblijfsvergunning, werkvergunning of ‘belongers’-certificaat? Dan kunt u met het Caribbean carpet programma makkelijker de andere eilanden bezoeken.

Voordelen Caribbean carpet programma

 • U hoeft alleen bij de eerste visumaanvraag persoonlijk aanwezig te zijn.
 • Uw visum is mogelijk langer geldig dan normaal: tussen de 1 en 4 jaar. Of tot het moment waarop uw paspoort verloopt.
 • U heeft geen bewijs van vlucht- en hotelreserveringen nodig.

Aanvragen

Denkt u dat u in aanmerking komt voor het Caribbean carpetprogramma? Verzamel dan documenten die dit laten zien. En vul het aanvraagformulier Caribisch visum in.

U kunt voor uw eerste visum een afspraak maken bij een Nederlandse ambassade of consulaat bij u in de regio.

De vervolgaanvragen kunt u via de post doen. Stuur alle documenten dan samen met een creditcard consent formulier naar de Nederlandse ambassade of consulaat bij u in de regio. Of naar de regionale service organisatie:

Regional Support Office Western Hemisphere
4200 Linnean Avenue NW
20008 Washington DC
United States of America

Stuurt u uw aanvraag naar de regionale service organisatie? Zorg dan voor een gefrankeerde retourenvelop. Doet u uw aanvraag bij de ambassade of het consulaat bij u in de regio? Dan is een retourenvelop niet nodig.