Caribisch visum kort verblijf (<90 dagen)

Wilt u 90 dagen of korter in de Caribische Koninkrijksdelen verblijven? Dan heeft u soms een visum kort verblijf nodig. Dit hangt af van uw nationaliteit. Een visum kort verblijf kan ook nodig zijn als u op doorreis bent.

Wat is een Caribisch visum kort verblijf?

Het Caribisch visum is over het algemeen 6 maanden geldig. U kunt het in principe meerdere keren gebruiken (multiple entry). Binnen een periode van 180 dagen mag u maximaal 90 dagen in de Caribische Koninkrijksdelen verblijven.

U mag reizen tussen de Caribische delen van het Koninkrijk der Nederlanden. Dit zijn Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.

Een Caribisch visum is niet geldig voor een bezoek aan (Europees) Nederland of een ander Schengenland.

Heb ik een visum nodig?

U heeft geen visum nodig als uw nationaliteit voorkomt op de lijst met visumvrije reizigers. Dat geldt bijvoorbeeld voor bezoekers uit de Verenigde Staten en de Europese Unie.

Ook heeft u meestal geen visum nodig voor de Caribische Koninkrijksdelen als u een overstap maakt. Of als u per cruiseschip reist.

Aanvragen Caribisch visum kort verblijf

Wilt u uw visum aanvragen? Hoe en waar u dit doet, verschilt per land.

Werkvergunning nodig om te werken

Tijdens uw verblijf mag u geen betaald werk doen. Als u wilt werken, heeft u ook een werkvergunning nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de lokale autoriteiten.

Visum verlengen is niet mogelijk

Het is niet mogelijk het visum voor kort verblijf te verlengen. Wilt u langer dan 90 dagen blijven? Dan moet u een verblijfsvergunning aanvragen.