Naar Nederland reizen zonder visum

Of u zonder visum naar Nederland mag reizen, hangt af van uw nationaliteit. U mag zonder visum maximaal 90 dagen in Nederland verblijven.

Voorwaarden visumvrij reizen

Of u zonder visum naar Nederland mag komen, hangt af van uw nationaliteit. Staat u niet op de lijst met visumplichtige nationaliteiten? Dan mag u Nederland en het Schengengebied zonder visum bezoeken. U moet dan nog wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U heeft een paspoort of ander reisdocument dat niet ouder is dan 10 jaar.
  • Uw paspoort of reisdocument is tot 3 maanden na vertrek geldig.
  • U kunt bewijzen dat u uw gehele verblijf kunt betalen (dit is € 34 per dag). Als dit niet lukt, kunt u iemand vragen om garant te staan.
  • U kunt bij de douane het doel van uw verblijf aantonen.
  • U kunt aantonen dat u een medische reisverzekering heeft.
  • U heeft een ticket voor de terugreis of doorgaande reis.
  • U bent geen gevaar voor de openbare orde, nationale veiligheid of internationale betrekkingen.

Zonder visum naar de Caribische Koninkrijksdelen

Let op: voor visumvrij reizen naar de Caribische Koninkrijksdelen gelden andere voorwaarden.

Werkvergunning

Wilt u tijdens uw verblijf in Nederland werken? Dan heeft u mogelijk een werkvergunning nodig. Ook wanneer dit minder dan 90 dagen is. Vraag aan uw werkgever om te controleren of u dit nodig heeft.