Q&A's voor DNA-afname

Ik heb een afspraak voor DNA-afname op de ambassade? Kan dit doorgang vinden?

Gelet op de ontwikkelingen rondom de (wereldwijde) verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) en de verschillende preventieve maatregelen in de getroffen landen, worden alle DNA-afnames uitgesteld tot nadere berichtgeving.

Wanneer kan ik weer een afspraak maken voor DNA?

De ontwikkelingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) en de invloed daarvan op de inzetbaarheid van consulaire medewerkers voor DNA-afname worden nauwlettend gevolgd. De gezondheid en veiligheid van medewerkers en klanten staan daarbij voorop. Tot nadere berichtgeving zullen er geen DNA-afname plaatsvinden.

Wat betekent het voor mijn MVV-aanvraag als ik nu geen DNA-afname kan doen?

Voor DNA-verzoeken in opdracht van de IND geldt dat de IND op de hoogte is gebracht dat er momenteel geen DNA-afnames kunnen plaatsvinden. Wanneer u vragen heeft wat dit betekent voor de afhandeling van uw MVV-aanvraag, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de IND.

Kan ik uitstel krijgen van een DNA test, of in Nederland de DNA test doen?

Voor DNA-verzoeken in opdracht van de IND geldt dat de IND op de hoogte is gebracht dat er momenteel geen DNA-afnames kunnen plaatsvinden. De IND heeft op de website aanvullende maatregelen en beperkte dienstverlening afgekondigd in verband met het coronavirus (COVID-19) waarin een en ander nader wordt toegelicht. Zie het nieuwsbericht: Aanvullende corona maatregelen, beperkte dienstverlening IND.