Visum lang verblijf (mvv) voor inwoners van Irak

Wilt u langer dan 90 dagen in Nederland blijven? Dan heeft u een verblijfsvergunning nodig. In veel gevallen moet u ook een visum voor lang verblijf aanvragen voordat u naar Nederland reist. Dit visum heet ook wel een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv).

Het is in Irak niet mogelijk een visum lang verblijf aan te vragen. U kunt hiervoor terecht bij de ambassade in Jordanië, Turkije, Libanon of Iran (Engelstalig).