Working holiday programmes (WHS / WHP)

Nederland heeft working holiday-programma’s  met Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea. Komt u daarvandaan? En bent u ouder dan 18 en jonger dan 31 jaar? Dan kunt u een verblijfsvergunning aanvragen. U mag dan een jaar in Nederland wonen en werken.

Working Holiday Program en Working Holiday Scheme

Het Working Holiday Program (WHP) is bedoeld voor jongeren uit Canada en Zuid-Korea. Jongeren uit Australië en Nieuw-Zeeland kunnen meedoen aan het Working Holiday Scheme (WHS). Via de programma’s kunnen zij kennismaken met de Nederlandse cultuur en samenleving. Bijvoorbeeld door Nederlandse les te nemen.

Als u op basis van WHP of WHS een verblijfsvergunning aanvraagt, mag u een jaar in Nederland verblijven. U moet dan wel voldoen aan alle voorwaarden. Tijdens deze periode mag u ook werken. Een aparte werkvergunning heeft u dan niet nodig.

Aanvraag en voorwaarden

De website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) biedt meer informatie over WHP en WHS (Engelstalig). Daar vindt u de voorwaarden om mee te mogen doen. En u leest hoe u een verblijfsvergunning aanvraagt.

Aangesloten landen

De Nederlandse ambassades in de aangesloten landen bieden extra (Engelstalige) informatie: