Voorbeeldprojecten Cultuur

Met haar subsidiewerking ondersteunt de Nederlandse Ambassade in België jaarlijks vele projecten. Enkele voorbeelden:

©Sara Nuytemans

In the Age of post Drought, CID, le Grand-Hornu

In the Age of post Drought is een tentoonstelling die ingaat op een aantal dringende waterproblemen die we de komende decennia moeten aanpakken in het kader van de klimaatverandering. Een keuze van interdisciplinaire werken kaart verschillende onderwerpen aan, en stimuleert daarbij niet enkel de verbeelding maar toont ook kant-en-klare oplossingen en stelt de toekomstperspectieven voor het waterbeheer in vraag. De Nederlandse deelname bestaat uit Joep van Lieshout, Jólan van der Wiel, Zoro Feigl, Maze de Boer, Sara Nuytemans, Lennart Lahuis, LOLA Landscape Architects, Niels Stomps, Shaakira Jassat, Creating Water Foundation, Niels Stomps, Studio Sway. Curator: Arjen Bangma. In the Age of post Drought  is te zien van 7-3-2021 tot 25-7-2021. Meer info: cid-grand-hornu.be.

©Renaat Nijs voor Z33

re-FORMAT, z33, Hasselt

Hoe kan kritisch denken meer opleveren dan clicks alleen? Het is een van de vraagstukken voor de komende 10 jaar. FORMAT is het begeleidingstraject van Z33 voor de nieuwe beloftevolle lichting op vlak van design en architectuur. Elk jaar krijgt een selectie ontwerpers de kans om hun artistieke praktijk te verdiepen en samen kennis en netwerken te delen. Na een jaar intensieve begeleiding komt het werk van de ontwerpers samen in de tentoonstelling re-FORMAT. De Nederlandse deelname bestaat uit Irene Stracuzzi, Oksana Savchuk, Pauline Agustoni & Satomi Minoshima en Studiocalh (Lauriane Heim and Colette Aliman), re-FORMAT wordt gecureerd door Heleen van Loon en is te zien van 20-2-2021 tot 4-4-2021. Meer info: Z33.be.

©Eva Pel

Eva Pel, Art Au Centre, Luik

Art Au Centre is een tentoonstelling in het centrum van Luik die plaatsvindt in verschillende ruimtes en etalages in de binnenstad. In de vijfde editie is het project Fly-In-Fly-Out (Liège) van Eva Pel te zien. Liège Airport ontwikkelt zich snel als cargo-luchthaven en steeds meer webgiganten vestigen hun distributiecentra in de omgeving. Eva Pel deed onderzoek naar de impact van e-commerce door bedrijven zoals Alibaba en bol.com op de lokale gemeenschap en economie. Het project wordt gecureerd door Arthur Cordier. Art Au Centre is te zien van 4-2-2021 tot 30-4-2021. Meer info: artaucentre.be.