Duurzame handel en investeringen

De Nederlandse en Belgische markt zijn onderling sterk vervlochten. We zijn vaak partners op Europees niveau en België is onze tweede handelspartner. Het is een mkb-markt bij uitstek: veel Nederlandse mkb-ers zetten hun eerste internationale stappen in België. Jaarlijks geven meerdere topsectoren aan België als belangrijke samenwerkingspartner te zien, bijvoorbeeld rondom onderzoek en innovatie of als exportbestemming.

Van het leggen van contacten tot advies op het gebied van handel, investeringen, export, onderzoek en samenwerking: ons netwerk biedt Nederlandse ondernemers ondersteuning op maat. Heeft u als Nederlandse ondernemer praktische hulp nodig bij uw activiteiten in België? De medewerkers op de ambassade in Brussel en het consulaat-generaal in Antwerpen helpen u graag met uw vragen. Neem contact met ons op.

Zakendoen in België

Voor uitgebreide informatie over zakendoen in België kunnen Nederlandse ondernemers ook terecht op deze pagina van RVO.nl. Daar staat informatie over financiële ondersteuningsmogelijkheden, maar ook over zakendoen in België in de verschillende regio’s, wet- en regelgeving, kansrijke sectoren, do’s en don’ts etcetera. U kunt daar ook terecht voor meer algemene informatie over zakendoen in het buitenland.

Zakendoen in Nederland

Bent u een Belgische ondernemer en op zoek naar zakelijke mogelijkheden in Nederland? De website Business.gov.nl is de officiële overheidswebsite voor niet-Nederlandse ondernemers en is speciaal ontworpen om u te helpen zaken te doen in Nederland en om te werken of handel te drijven met Nederlandse bedrijven.

Daarnaast verwijzen wij u graag door naar onze partners die u ondersteunen bij uw marktentree in Nederland:

VL-NL Handelsmissie 2022
Beeld: ©BRU-EA

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten en hetgeen er op economisch gebied in België speelt? Abonneer u dan op onze economische nieuwsbrief. Wij informeren u graag over onze handelsmissies, kennissessies, marktstudies en zakelijke evenementen. Meld u hier aan.