Handel en economie: Nederland en België

Nederland is uw partner bij handel en economie.

De open Nederlandse economie is afhankelijk van buitenlandse handel en investeringen.

Toegangspoort tot Europa

Voor buitenlandse bedrijven is Nederland een toegangspoort tot Europa. Rotterdam is 1 van de grootste havens ter wereld. De luchthaven Schiphol beantwoordt aan de hoogste internationale standaarden.

Vestigingsklimaat

Nederland is aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven door regelgeving en een goed opgeleide bevolking met een brede talenkennis.

Wilt u zaken doen in Nederland? Lees dan de informatie onder Zakendoen.

Handel en economie: Nederland en uw land of gebied

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de ambassade of het consulaat.

Economische relatie België - Nederland

Voor Nederland is België na Duitsland de belangrijkste handelspartner. Zowel wat betreft export als import. De vraag naar innovatieve goederen en diensten in België biedt Nederlandse exporteurs volop kansen.

In 2015 bedroeg de Nederlandse goederenexport naar België 44 miljard euro en de import uit België naar Nederland 37 miljard. De buurlanden handelen over en weer voornamelijk in minerale brandstoffen, machines, organische chemische producten, voertuigen, auto-onderdelen en agrofood.

Innovatie en kwaliteit staan in België hoog in het vaandel. Dat maakt België voor het Nederlandse bedrijfsleven een interessante markt. Ook de EU-instellingen in Brussel zijn voor het Nederlandse zakenleven van belang. Niet alleen grote bedrijven, maar ook het midden- en kleinbedrijf kunnen hiervan profiteren.

Toegang tot de Belgische markt is voor de Nederlandse ondernemer laagdrempelig en vereist relatief weinig investeringskapitaal. De Nederlands en Belgische markten vullen elkaar bovendien goed aan. Zo heeft België sterke onderzoekstechnische genen en profileert Nederland zich in verkoop en marketing. De aandacht voor innovatie en technische ontwikkeling is in beide landen vergelijkbaar.

Contact Handel & Economie

Email: bru-ea@minbuza.nl
Telefoon: +32 2 679 17 26

Wampie Libon-van der Wal Hoofd Economisch Cluster
Suzanne de Bekker Plaatsvervangend Hoofd Economisch Cluster
Peter Brulmans Handelsattaché
Laura Kwakernaak Handelsattaché
Ilse van den Akker Secretaresse