Landbouw en voedsel: Nederland en België

Nederland is uw partner bij het oplossen van vraagstukken over landbouw en voedsel.

Het gaat daarbij om alle activiteiten rond voedsel, tot en met marketing en distributie.

Exporteur

Nederland is de op 1 na grootste exporteur van landbouwproducten ter wereld, na de Verenigde Staten. Nederland is vooral bekend vanwege bloemen, kaas, tomaten, groenten en bier.

De Nederlandse tuinbouw beschikt over een groot logistiek netwerk. Groenten zijn in New York te koop op dezelfde dag dat ze geoogst zijn in Nederland.

Veiligheid

De Nederlandse voedingssector heeft slimme bewaar- en verpakkingstechnieken ontwikkeld om voedsel vers te houden.

Nederland wil antibiotica bij de productie van voedsel verminderen. Zo vermindert de resistentie tegen antibiotica bij dieren en mensen.

Nederland zet zijn expertise op het gebied van voedselproductie ook in voor ontwikkelingslanden. Nederland staat voor duurzaam en veilig voedsel in een vrije markt.

Innovatie

Innovatie en onderzoek staan centraal in de Nederlandse land- en tuinbouw. Nederland heeft innovatieve agri- en voedselbedrijven en kennisinstituten. Denk aan innovaties op het gebied van duurzaamheid en gezonde voeding.

Landbouw en voedsel: Nederland en uw land of gebied

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de ambassade of het consulaat.

Het ambassadenetwerk in België beschikt over een bureau van de landbouwraad dat er is voor ondernemers in alle schakels van de agroketen: uitgangsmateriaal, agroproducten, techniek, dienstverlening, handel en afzet. Het levert advies aan ondernemingen die reeds in België gevestigd zijn en aan bedrijven die de Belgische markt willen betreden.

Contact Landbouw en Voedsel

Email: bru-lnv@minbuza.nl
Telefoon: +32 2 679 1550

Nico van Opstal Landbouwraad
Caroline Schauvlieger              Landbouwattaché