Visum lang verblijf (mvv) voor inwoners van België

Wilt u langer dan 90 dagen in Nederland verblijven? Dan heeft u mogelijk een verblijfsvergunning nodig. In veel gevallen moet u ook een visum voor lang verblijf aanvragen voordat u naar Nederland reist. Dit visum heet ook wel een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv).

Heb ik een mvv en/of verblijfsvergunning nodig?

Controleer of u een mvv en/of een verblijfsvergunning nodig heeft. Dat ligt onder andere aan uw nationaliteit en uw verblijfsdoel.

Aanvraag bij ambassade in Parijs of Luxemburg

U kunt een visum voor lang verblijf niet aanvragen bij de Nederlandse ambassade in Brussel. Maar wel in Parijs of Luxemburg. Waar u moet zijn hangt af van of u het basisexamen inburgering buitenland moet afleggen.

  • Moet u het basisexamen inburgering buitenland afleggen? Dan kunt u voor het examen en mvv terecht bij de Nederlandse ambassade in Parijs (informatie in het Frans).
  • Is het niet nodig om het basisexamen inburgering buitenland af te leggen? Dan kunt u uw mvv-aanvraag indienen bij de Nederlandse ambassade in Luxemburg (informatie in het Engels).