Creatieve industrie, kunst en cultuur: Nederland en Comoren

Nederland is uw partner voor creatieve industrie, kunst en cultuur

Creatieve industrie

Nederlanders hebben altijd laten zien hoe ze op een pragmatische manier slimme oplossingen kunnen bedenken. Veel uitvindingen en wetenschappelijke ontdekkingen komen uit Nederland. Denk aan LED-verlichting en WiFi.

Dankzij Nederlandse elektronische dansmuziek, kunst, design, gamingindustrie, mode en architectuur, heeft de Nederlandse creatieve industrie een grote reputatie opgebouwd. Nederland is bijvoorbeeld de 2e grootste exporteur van televisieformats, zoals The Voice en Big Brother.

Kunst en cultuur

Nederlandse artiesten reizen over de wereld en laten internationaal hun talenten zien. Ook artiesten uit het buitenland bezoeken graag Nederland: er is een nieuwsgierig publiek en een goede infrastructuur.

Design, architectuur, visual arts en e-culture

‘Dutch design’ is een internationaal begrip geworden. Ook de Nederlandse architectuur is wereldberoemd.

Dankzij Rembrandt, Van Gogh, Mondriaan en Cobra was Nederland lange tijd vooral bekend als land van schilders. Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid van media en stijlen.

Dans en muziek

De Nederlandse dans is internationaal vermaard. Dit geldt voor gevestigde namen als het Nederlands Danstheater maar ook voor kleinere gezelschappen. Het Koninklijk Concertgebouworkest is wereldberoemd.

Maar ook in andere muzikale genres timmeren Nederlandse artiesten aan de weg.

Literatuur en theater

Verschillende Nederlandse auteurs zijn internationaal bekend, dankzij vertalingen van hun werk. De website van het Nederlands Letterfonds heeft veel informatie over Nederlandse auteurs en vertalingen van hun werk.

Nederlandse theatermakers zijn ook te vinden op de internationale podia.

Film en mode

Nederland heeft een kleine, maar bloeiende filmindustrie. Vooral documentaires vinden hun weg naar internationale festivals.

Ook in de modewereld is Nederlandse invloed te vinden.

Creatieve industrie: Nederland en uw land of gebied

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de ambassade of het consulaat.