Bureau Communicatie, Pers en Cultuur

Wij dragen bij aan de bevordering van de banden en samenwerking tussen Nederland en Spanje. Dit doen we onder andere door te zorgen voor heldere informatievoorziening aan Spanjaarden en Nederlanders, de media te woord te staan en de Nederlandse kunst- en cultuursector in Spanje te promoten.  

Communicatie

Nederlanders die hier wonen, die hier op vakantie zijn, studeren of ondernemen, moeten kunnen rekenen op heldere informatie over zaken die hen aangaan. De Nederlandse ambassade in Spanje hecht veel waarde aan goede en duidelijke communicatie en wij vinden het belangrijk om in contact te staan met álle Nederlanders met belangstelling voor Spanje: van overwinteraars tot bedrijven, ondernemers tot journalisten en van kunstenaars tot vakantiegangers.

Pers

Wij onderhouden contacten met Spaanse journalisten en de Nederlandse correspondenten in Spanje en zijn het eerste aanspreekpunt voor alle pers-gerelateerde zaken. Voor interviewverzoeken, vragen over Nederlands beleid of actuele thema’s kunnen journalisten zich tot ons richten.

Cultuur

De Nederlandse ambassade in Madrid bevordert de aanwezigheid en zichtbaarheid van Nederlandse cultuur en –cultuurmakers in Spanje. Dit doen we door subsidie te verlenen aan Spaanse culturele instellingen die Nederlandse culturele activiteiten programmeren. Bij de promotie van internationale culturele samenwerking en uitwisselingen laat de ambassade zich leiden door onze beleidsdoelen zoals innovatie en duurzaamheid. Voor meer informatie over subsidies kun je contact opnemen met het Bureau Communicatie, Pers en Cultuur 

Ons team

Mw. Hannah Schildt Hoofd Bureau Communicatie, Pers en Cultuur
Mw. Gema Piquero Medewerker Cultuur
Dhr. Sybren Holt Stagiair

Contact

E-mail: mad-com@minbuza.nl

Telefoon:

  • Voor culturele zaken: +34 91 353 7520
  • Voor communicatie en pers: +34 91 353 7529

Tips?

Heeft u een u op- of aanmerking of een goede tip? Stuur ons een mail.