Afdeling Consulaire en Interne Zaken

Consulaire Zaken

In Spanje wonen naar schatting 150.000 Nederlanders. Spanje werd in 2019 door ongeveer 3,8 miljoen Nederlandse toeristen bezocht, waarmee het een van Nederlands populairste vakantiebestemmingen is. Dit aantal steeg de afgelopen jaren constant.

De consulaire afdeling helpt Nederlanders. Dit kan zijn voor een eerste aanvraag of vernieuwing van een regulier reisdocument (op afspraak) of voor een tijdelijk reisdocument t.b.v. Nederlanders die slachtoffer zijn geworden van diefstal. Ook kan men hier terecht voor diverse consulaire verklaringen.

De consulaire afdeling staat klaar bij vermissing, ziekenhuisopnames en arrestaties. Als arrestatie leidt tot detentie verzorgt de consulaire afdeling een informatiepakket en brengt zij een eerste bezoek aan de Nederlandse gedetineerde. In samenwerking met Reclassering Nederland vinden vervolgbezoeken plaats aan de naar schatting 200 Nederlandse gedetineerden in Spanje.

Natuurlijk gaat u goed voorbereid op reis, en leest u vooraf het reisadvies, alsmede andere tips voor een prettig en veilig verblijf in Spanje.

Mocht u toch onze hulp nodig hebben: het contact met de Ambassade verloopt via Nederland Wereldwijd in Nederland, dat uw eerste hulpverzoek beoordeelt. U bereikt Nederland Wereldwijd via +31 247 247 247 of door te bellen naar de Ambassade +34 913 537 500 en te kiezen voor 1 (Nederlands) 1 (vragen over consulaire zaken). Ook is het mogelijk te Appen via nummer +316 8238 7796. Tenslotte kunt u een contactformulier invullen.

Het Consulaire Team bestaat uit 8 personen, onder leiding van Hoofd Consulaire Zaken, Filiz Deveci.

Interne Zaken

Voor personeel gerelateerde en administratieve aangelegenheden zaken beschikt de Ambassade over een uit 5 personen bestaande afdeling Interne Zaken, onder leiding van Operationeel Manager, Filiz Deveci.