Visum lang verblijf (mvv) voor inwoners van Suriname

Wilt u langer dan 90 dagen in Nederland verblijven? Dan heeft u mogelijk een verblijfsvergunning nodig. In veel gevallen moet u ook een visum voor lang verblijf aanvragen voordat u naar Nederland reist. Dit visum heet ook wel een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv).

Als u in Suriname woont, kunt u dit visum aanvragen bij de Nederlandse ambassade in Paramaribo.

Door het coronavirus is het aanvragen van een MVV bij een ambassade of consulaat-generaal beperkt mogelijk. U maakt een afspraak via het online afsprakensysteem. Zijn er geen tijdstippen beschikbaar? Dan is het nog niet mogelijk om een aanvraag te doen.

Heb ik een mvv en/of verblijfsvergunning nodig?

Controleer of u een mvv en/of een verblijfsvergunning nodig heeft. Dat ligt onder andere aan uw nationaliteit en uw verblijfsdoel.

Een verblijfsvergunning en mvv aanvragen

U kunt een verblijfsvergunning en mvv op 2 manieren aanvragen:

  • via een referent in Nederland (bijvoorbeeld een werkgever, familielid of onderwijsinstelling);
  • zelf bij een Nederlandse ambassade of consulaat.

Heeft u een referent in Nederland, dan is vrijwel altijd nodig dat uw referent de aanvraag in Nederland indient bij de IND.

Controleer ook of u eerst het basisexamen inburgering moet doen.

Wat is uw situatie?Klik op + om een keuze te maken

Visum lang verblijf (mvv) aanvragen in dit land of gebied

Nadat u de goedkeuring van de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) ontvangen heeft, dient u een afspraak te maken. Stuur een e-mail om een afspraak te maken.

Vul het aanvraagformulier in en breng de documenten mee die vermeld staan in de goedkeuringsbrief van de IND. De gemiddelde verwerkingstijd van een MVV-aanvraag is 10 werkdagen.

Ophalen visum

Op het moment dat iemand een visumaanvraag doet, ontvangt u een ophaalbrief met daarop de datum wanneer het visum opgehaald kan worden. Vanaf die datum kan het visum opgehaald worden op maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 12:00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Check voordat u komt onze sluitingsdagen.