Palais de Hollande programma

Het consulaat-generaal in Istanbul staat bekend als het 'Palais de Hollande' en dateert uit 1859. Het is één van de prominente historische gebouwen aan de beroemde Istiklâl Caddesi in Istanbul.

Het Palais de Hollande heeft een privé en openbaar gedeelte. De openbare ruimtes zijn onder voorwaarden te gebruiken door derden. Er dient aan drie algemene criteria worden voldaan om gebruik te kunnen maken van het Palais de Hollande programma:

  • Er dient een Nederlands politiek of economisch belang te zijn dat past bij de beleidsdoelen;
  • De activiteit wordt bij voorkeur georganiseerd door een bedrijf of instelling die de belangen van Nederland dient;
  • Het gebruik van het Palais de Hollande moet bijdragen aan een positief imago van het consulaat-generaal en/of Nederland in de Turkse samenleving.

Activiteiten in Palais de Hollande

Activiteiten met commerciële doeleinden zoals kaartverkoop zijn niet toegestaan. De openbare ruimtes van het Palais de Hollande zijn beschikbaar tegen kostprijs. Dit bedrag bestaat uit administratiekosten en een prijs per persoon/gast, passend bij de kosten voor catering, beveiliging en dergelijke.

Als organiserende partner bent u verantwoordelijk en aansprakelijk voor eventuele schade aan eigendommen van het consulaat-generaal en bent u daarom verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De betrokkenheid van het consulaat-generaal dient zichtbaar te zijn in alle externe communicatie zoals uitnodigingen en persberichten. Deze dienen vooraf door het consulaat-generaal te worden goedgekeurd.

Verzoeken voor het gebruik van het Palais de Hollande kunt u sturen naar ist-pdh@minbuza.nl met in de onderwerp regel een verwijzing naar het ‘Palais de Hollande Programma’. Gebruik voor uw aanvraag het volgende standaard aanvraagformulier.

In geval van een positieve boordeling van uw aanvraag ontvangt u een contract met daarin alle wettelijke rechten/verplichtingen. Indien u vragen heeft kunt u deze richten aan ist-pdh@minbuza.nl.