Nederlands consulaat-generaal in Istanbul

Contactgegevens

Consul-generaal
Bart van Bolhuis
Adres
Istiklal Caddesi 197
34433 Beyoğlu
Istanbul
Telefoon
+90 212 393 2121
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
Fax
+90 212 292 5031
E-mail
Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 9.00 - 17.00 uur.

Bekijk de dagen waarop het consulaat-generaal gesloten is.

Contactgegevens consulaire afdeling

Openingstijden

Door de huidige anti-COVID-19-maatregelen die de Nederlandse en Turkse autoriteiten getroffen hebben, kunnen wij tot nader order alleen visum- en reisdocumentaanvragen innemen in spoedgevallen. Voor Schengenvisumaanvragen betekent dit dat wij alleen aanvragen van gezinsleden van Nederlanders, van mensen met een aantoonbaar essentieel beroep of humanitaire aanvragen innemen. Meer informatie over de uitzonderingscategorieën kunt u vinden op de volgende link: Short-stay Schengen visa. Voor aanvragen van reisdocumenten betekent dit dat wij alleen aanvragen innemen voor absoluut noodzakelijke reizen, of indien u het reisdocument nodig heeft om uw verblijfsstatus in Turkije te verlengen.

De overige consulaire dienstverlening is ook stilgelegd. De situatie kan snel veranderen, en wij houden u hier op de hoogte. Denkt u in aanmerking te komen voor een uitzonderingscategorie of heeft u meer informatie nodig, neem contact op met de Nederlandse ambassade in Ankara via het volgende mailadres: ank-ca@minbuza.nl of het Consulaat-generaal in Istanbul via ist-ca@minbuza.nl

Verklaring van Nederlanderschap

Lees op de pagina Verklaring van Nederlanderschap aanvragen als u in Turkije woont welke documenten u nodig heeft en hoe u de verklaring aanvraagt.

Consulaire vragen?

Stel uw vraag:

  • via telefoonnummer +90 212 393 2121. Let op: belt u vanuit Nederland? Bel dan met +31 247 247 247.
  • via WhatsApp. Stuur direct een WhatsApp-bericht. Of voeg ons mobiele nummer +316 8238 7796 toe aan de contactlijst van uw smartphone en stuur ons dan uw bericht.
  • per e-mail via het contactformulier.

Kaart

Consulaat-generaal

Tijdsverschil met Nederland

Zomertijd: +1 uur / Wintertijd: +2 uur